Costa Blanca - Spanje

Wonen

Spanje is vakantieland nummer twee bij de Noord-Europeanen. In 1999 trok Spanje meer dan 3 miljoen toeristen. Geen wonder dat vele ervan dromen vroeg of laat in Spanje te gaan wonen, al of niet permanent en al of niet in een eigen woning. Velen zijn U al voor gegaan. Inmiddels telt Spanje ca. 1 miljoen buitenlandse onroerend goed eigenaren. Circa 20 % van deze buitenlanders woont min of meer permanent in Spanje. De overige buitenlandse eigenaren van Spaans onroerend goed hebben hun huis gekocht om hun vakanties door te brengen, als belegging of met het oog op de toekomst. Verder verlaten steeds meer gepensioneerden en ouderenjongeren het geboorteland om in Spanje te gaan wonen. De Costa Blanca telt, samen met de Costa del Sol, de meeste 65 plussers van de hele wereld. De Costa Brava hiertegen is sterk in opkomst, mede door het enorme aanbod van fraaie en betaalbare woningen en de beperkte reisafstand.

De 160 kilometer lange kust die zich uitstrekt van Denia in het noorden tot Pilar de la Horadada in het zuiden wordt de Costa Blanca, de witte kust, genoemd. Het klimaat in dit gebied is wereldbekend om zijn gezonde werking hetgeen wonen in deze regio heel aangenaam maakt. Vele mensen met astma, reuma, allergieën, artrose, hart- en vaatziekten of huidaandoeningen kiezen er daarom ook voor om in Spanje te gaan wonen. Ook de mooie terrassen in de heuvels, waar men wijn verbouwt en de langgestrekte sinaasappelplantages zijn adembenemend. Langs de kust zijn zowel pittoreske vissersplaatsjes als luxe boulevards te vinden. De streek is zo divers dat u er moeilijk op uitgekeken raakt. Het is niet voor niets dat de meeste Spanjaarden in eigen land vakantie houden. Gedurende de zomer is het hier vrijwel dagelijks rond de 30 graden of nog warmer en in de winter is het er meestal tussen de 15 en de 20 graden. Zandstranden en lage duinen worden hier afgewisseld met rotspartijen en steile kusten. Kort samengevat is het dus zalig wonen in Spanje. Wil je iets noordelijker in Spanje resideren dan kun je er voor kiezen om een huis te kopen aan de Costa Brava. Dit is een prachtige regio en bovendien vanuit Nederland goed bereikbaar. Je kunt er zelfs voor kiezen om per auto naar deze regio in Spanje af te reizen!

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Frankrijk, waar door buitenlanders veel onroerend goed wordt gekocht in het binnenland, concentreert de Spaanse onroerend goed markt voor buitenlanders zich hoofdzakelijk langs de Costa's. Er zijn maar weinig buitenlanders die meer dan 20 kilometer landinwaarts in Spanje gaan wonen. Alleen avonturiers en rustzoekers zoeken hun heil in het binnenland.

De voorzieningen voor mensen die als emigrant naar Spanje komen zijn op een hoog niveau. Zowel op het gebied van winkels, restaurants, sport en niet te vergeten het medische vlak is alles voorhanden. Het vestaanbaar maken is ook goed te doen. Naast het Spaans wordt er redelijk veel Engels en Duits begrepen. Op sommige plekken kunt u zelfs gewoon met nederlands zich goed redden.


Hieronder enkele site's welke aan de Costa Blanca gerelateerd zijn:

www.recreatiewoning.nl 
www.immosol.nl