Costa Blanca - Spanje
Home » Op vakantie

Op vakantie

De Costa Blanca geniet natuurlijk een zeer grote bekendheid onder o.a. Nederlanders en Belgen. Dit komt natuurlijk door het lekkere klimaat en de vele zandstranden maar de Costa Blanca heeft veel meer te bieden.
Erg bekend in dit gedeelte van Spanje is Benidorm en dit is vooral bij Nederlanders erg populair.
In het nostalgische oude stadscentrum met smalle steegjes en fraaie pleinen, bevinden zich overal horecagelegenheden en restaurants.
Ondanks de vele toeristen blijft het toch echt Spanje. Het aanbod van vakantiehuizen aan de Costa Blanca is dan ook zeer divers. 
Dit komt onder andere door de sfeer in het centrum van de stad en de bijna nooit aflatende zon, de mooie stranden en de vriendelijke mensen.
Benidorm wordt door bergen omringd, hierdoor wordt het klimaat gunstig beinvloed maar tevens biedt het binnenland daardoor interessante bergdorpen, prachtige autorijroutes en een indrukwekkende natuur.
In de stad zelf is het heerlijk winkelen in de wijk Rincon de Loix of in het sfeervolle centrum. Verder kun je prima relaxen op een terrasje in de schaduw of in de zon en kun je genieten van het swingende nachtleven.
Het is wel duidelijk, in Benidorm is alles mogelijk en eigenlijk het hele jaar door!
De Costa Blanca telt veel goede stranden.
De drukst bezochte stranden aan de Costa Blanca liggen in de regio rondom Alicante en Benidorm. Er wordt wel gezegd dat de stranden bij Benidorm de witste van Spanje zijn.
De stranden lopen over het algemeen langzaam af en zijn daarom geschikt voor gezinnen met kinderen.
Bedenk wel dat de populaire, grote stranden zeer druk kunnen zijn in het hoogseizoen.
Gelukkig zijn de stranden lang en breed genoeg om voor iedereen een plaatsje te vinden.
Spanje is helaas niet meer zo goedkoop als een aantal jaren geleden. Het prijsniveau is door de toestroom van toeristen de laatste jaren sterk gestegen en liggen ongeveer gelijk aan het prijsniveau in Nederland en BelgiĆ«.
Wat nog wel heel betaalbaar is, zijn (kinder)schoenen, lederwaren, kant- en aardewerk en bepaalde soorsten kleding.
Ook een echte aanrader om een bezoek aan te brengen is Valanecia. Deze stad heeft ook wel de naam sinaasappelenstad van Spanje. In Valencia, een stad waar je je zeker niet gaat vervelen, vind je veel mondaine en moderne winkels.
Hier vindt je in tegenstelling tot bijvoorbeeld Benidorm winkels die minder voor de toeristen zijn. In het oude stadscentrum zijn ook nog een diverse authentieke winkels te vinden is met bijvoorbeeld handgemaakte tafelkleden en typisch Spaanse etenswaren.
Er zijn natuurlijk nog veel meer plaatsjen die u kunt en misschien wel moet aandoen. Om er enkele te noemen Torrevieja, Altea en Moraira. Ook het binnenland is interessant om te bezoeken hier vindt u meer van het authentieke Spanje terug. Kort samengevat kun je wel stellen dat de Costa Blanca een streek is waar u zich niet hoeft te vervelen.


Hieronder enkele Costa Blanca gerelateerde website's:

www.recreatiewoning.nl

Maak een Gratis Website met JouwWeb