Costa Blanca - Spanje
Home » Geschiedenis

Geschiedenis

Verzorgde steden en pittoreske dorpjes karakteriseren dit gebied. In deze rijke historische streek lieten al prehistorische jagers eerste menselijke sporen achter. Zij werden gevolgd door Iberiërs, Romeinen, moren en christenen.

De rotsschilderingen in de Maestrat zijn niet minder imposant dan de Iberische vrouwenbusten in Elche en Guardamar del Segura.  Sagunt en Cartagena blijven op en top ‘Romeins’ tot op de dag van vandaag.

Uit de bloeitijd onder de moren is helaas verbazingwekkend weinig behouden gebleven. Want na de ‘Reconquista’ maakten de christelijke veroveraars de moskeeën met de grond gelijk en bouwden er meteen kerken voor in de plaats. Burchten daarentegen, zoals het latere tempeliers- en pauselijke paleis van Peñiscola, bleef men om strategische redenen gebruiken. Ook bevloeïngssystemen en kunsthandwerk nam men graag van de moren over.

Dorpen als Altea met hun doolhof van straatjes en witte huizen zijn een erfenis uit die tijd. Niet over het hoofd te zien is de rijke christelijke nalatenschap. Pompeuze godshuizen, vooral in de Renaissance en baroktijd verder uitgebreid, hopen zich in steden als Valencia, Alicante, Orihuela en Mircia evenzeer op. Ook prachtige stadspaleizen, waarin inmiddels vaak hotels, restaurants of boetieks gehuisvest zijn, vindt er u alom. Bolwerk van het modernisme, de Spaanse variant van de Jugendstil, is marmerstad Novelda.

Maak een Gratis Website met JouwWeb